KEZDŐLAP

AKTUÁLIS HKT

TÖRTÉNELEM

47. Honismereti Kerékpártúra
2021. július 31. – 2021. augusztus 8.

 • Letölthető program magyarul - 2021_HKT.pdf
 • Letölthető program szlovákul - 2021_HKT_SK.pdf
 • Térkép bicótúra - 2021 HKT térkép.JPG
 • Térkép gyalogtúra - 2021 HKT térkép gyalogtúra.JPG
  A Túraprogram nem a Szentírás, így szükségletek és lehetőségek függvényében, időben és térben bármikor változhat!

  Információk: Köteles László, tel:+421 905 207 549, Email: hkt@atlas.sk

  Kedves túrások, érdeklődők! Az immár XXXXVII. Honismereti Kerékpártúra szervezői nevében üdvözöljük a történelmi haza jelene, múltja és jövője iránt érdeklődőket. A Honismereti Kerékpártúra a szlovákiai magyarság egyik legrégebbi honismereti rendezvénye, melyen világnézetre, anynyelvre, származásra, bőrszínre való tekintet nélkül bárki részt vehet. Szeretettel fogadunk mindenkit, aki azonosulni tud a túránkra mindig is jellemző toleráns légkörrel, egyben úgy érzi, hogy részvételével ő is hozzá tud járulni túránk szervezéséhez, avagy az általunk bejárt tájak felemelkedéséhez. Túránk az idén is, a történelmi honunk megismerésének legszebb és legkövetkezetesebb módját választotta – mi megyünk, hogy megismerjük szülőföldünk értékeit és érdekességeit. Erre a feladatra a kerékpárt választottuk. Évek és évtizedek tapasztalata bizonyítja, hogy ezen módon fiatalkorú és nyugdíjas, lányok és fiúk, diákok és tanáraik, kétkezi munkás és egyetemi tanár alkotnak toleráns és jóindulatú közösséget. Ebbe, az évente megújuló közösségbe nagy tisztelettel várunk, határon innen (és túlról) minden jóindulatú és lehetőleg kerékpárral is rendelkező érdeklődőt.

  Az immár 46 éves Honismereti Kerékpártúra szervezésénél, az idén már többszörösen is átértékeltük a járvány adta lehetőségeinket. Mivel nem akartuk megszakítani, egy már közel félévszázados múlttal rendelkező rendezvény folyamatosságát, az idén is felvállaltuk a megszervezését. A hegyek, völgyek által felszabdalt Szepességben sajnos korlátozottak a kerékpáros közlekedési lehetőségek. Ráadásul a Magura, Bélai havasok és a Szepes–Gömöri-érchegység sem lett kisebb, így igyekeztünk a túra útvonalául a lehető legalacsonyabb hágókat választani. Tisztálkodási, zuhanyozási lehetőségek egy-két kivétellel mindenütt adottak. Hasonlóan az egyéni szállások is, de ezt előre kell jelezni!! Bármilyen segítségnek és támogatásnak örülünk és elfogadjuk. Tekintettel arra, hogy az etnikai határon túl valósul meg a túra a lehetőségeink visszafogottabbak lesznek. Ettől függetlenül, reméljük, hogy a betervezett rendezvényeink megvalósulnak! A rendezvényünkön bebiztosítva: reggelik, naponta minimum egyszer főétkezés /ebéd vagy vacsora/, belépők, táborhelyek díjai, gépkocsikíséret, kísérőprogramokat, s ha anyagilag összejön a frissítők, egy-két borozás, főétkezéseket, stb.. A kárpátaljai, vajdasági résztvevőknek és indokolt szociális esetekben nincs a szervezéshez hozzájárulási díj. Saját költségek: ha nincs más, plusz kaja, zsebpénz, töményebb frissítők stb.

  A jelenlegi bonyolult helyzetre való tekintettel kérünk minden érdeklődőt az előzetes jelentkezésre, a hkt@atlas.sk címre /név, cím, részvétel mettől - meddig, és trikóméret/ Információk – www.hkt.sk // 00421 905 207 549 // hkt @ atlas.sk facebook: Honismereti Kerékpártúra – HKT

  Információk – www.hkt.sk // 00421 905 207 549 // hkt @ atlas.sk facebook: Honismereti Kerékpártúra – HKT Bármilyen, a túrát kiegészítő ötletet, javaslatot előre is köszönünk! A túrán mindenki saját felelőségére vesz rész. A szervezők nem vállalnak felelőséget a résztvevők testi épségéért és személyes tárgyaiért! Balesetbiztosítást, mindenki a saját maga jól felfogott érdekében előre intézzen! A rendőrök továbbra is érzékenyek az alkoholra, max. 1 sör. Bukósisak már csak ajánlott, de a Szepesség és Felső-Gömör hegyeiben nagyon szükséges bicajos kellék!  Néhány jó tanács kezdő és haladó túrázónak.

  1. Bármilyen hihetetlen, a közlekedés és a fizika törvényei mindenkire egyaránt vonatkoznak!
  2. Nem állunk meg az út közepén! (főleg nem hirtelen, főúton, esetleg kanyarban)
  3. Egyes sorban biciklizünk!
  4. Nem előzgetjük a gyengébb kondícióval rendelkező túrázókat!
  5. Kevesebb cucc és több pénz praktikusabb!
  6. Ajánlatos, még a napi túra indulása előtt felébredni!
  7. Kocsmalátogatások csak saját felelősségre!
  8. Dalos kedvű túrások, késő este a tábortól lehetőleg tisztes távolságban, pihenni kívánó túratársakat nem zavarva énekelnek!
  9. Cuccaira és bicajára mindenki a saját jól felfogott érdekében vigyáz!
  10. Csoportos túrázásnál, ami sportos, az nem mindig sportszerű!
  11. Balesetbiztosítást mindenki saját maga biztosítja!
  12. A túravezetőknek mindig igazuk van!
  13. Aki kifogásolná a túravezetők döntését, a továbbiakban a 12. pont szerint túrázhat!