Na kvalitnom matraci

Spánok je jednou z činnosti, ktoré by sme nemali podceňovať a mali by sme si dopriať toľko odpočinku, koľko naše telo potrebuje. Možno si myslite, že aj keď ste mladý, nepotrebujete spať odporúčanú dobu 7-9 hodín denne. No spánok má množstvo benefitov nielen na energiu, ktorú každý deň potrebujeme, ale tiež na správne fungovanie nášho organizmu a zdravie. Jedna vec je dĺžka spánku. Druhá vec je zabezpečiť kvalitný spánok. A to sa vám podarí len v prípade, že budete mať na posteli kvalitný matrac. Ak ste doteraz výber matraca neriešili a jednoducho ste si vybrali prvý, ktorý vám v obchode padol do oka, mali by ste to zmeniť. Matrac je oveľa dôležitejší ako samotná posteľ a práve matrac má vplyv na naše pohybové ústrojenstvo a správne fungovanie tela.

matrac

Výber matraca možno rozdeliť do viacerých kategórii. Niektorí sa zameriavajú najmä na tvrdosť matraca a idú vyslovene za mäkkým alebo tvrdým matracom. Pre niekoho je zas dôležitá výplň a materiál a s tým aj spojené jeho vlastnosti a funkčnosť. Často kupované matrace do postele sú v dnešnej dobe pružinové matrace. Pružinové matrace majú vo vnútri zabudovanú veľkú pružinu, ktorá je obalená z každej strany veľkou častou výplne, najmä z kokosového vlákna. Takéto pružinové matrace sú pocitovo tvrdšie, ale optimálne pôsobia na našu chrbticu a oporný systém.

posteľ

Z kategórie pružinových matracov si môžete zvoliť tiež takzvané taštičkové matrace. Vo vnútri matraca sa nenachádza jedna pružina, ale množstvo malých pružiniek, ktoré sú jednotlivo obalené výplňou. Poskytujú tak mäkkší pocit pri spánku a tiež priaznivo pôsobia na zdravotné ťažkosti ľudí s ortopedickým problémami. Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ matraca, na segum.sk vám s ochotou pomôžu s výberom podľa vašich požiadaviek. Navštíviť tiež môžete jednu z kamenných predajni v Bratislave, Senici alebo Žiline.